Delevićeva: Pregovarati s Prištinom

Milica Delević smatra da je nastavak dijaloga s Prištinom najbolji način da Srbija zaštiti svoje interese, jer se u suprotnom pitanja mogu rešavati i bez nas.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

00:14

Default images

"Ako ne sednemo za pregovarački sto, u opasnosti smo da se i druga pitanja rešavaju bez nas, da jednostranih poteza bude još, i da, samim tim, budu primenjena ona rešenja koja nam najmanje odgovaraju", rekla je direktorka Kancelarije za evropske integracije u intervjuu za "Novosti".

Ona je pojasnila preporuku Evropske komisije o nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Delevićeva kaže da "EK ne traži određeno rešenje, već traži ono koje rešava problem".

"Na nama je da učešćem za stolom pokušamo da izborimo modalitet rešenja koji na najbolji način štiti naše interese i do kojeg je moguće doći u postojećim okolnostima. A pitanja slobode protoka robe, ljudi, sprečavanja kriminala i korupcije morali bismo da rešavamo i da to ne traži EU", dodala je Delevićeva.

Upitana da li očekuje da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata i datum za pregovore, ona je kazala da je EK "uvažavajući ono što je u Srbiji urađeno u prethodnom periodu, dala preporuku da Savet EU odobri status kandidata, kao i početak pregovora kada bude ostvaren značajan napredak u pogledu onoga što je EK definisala kao ključni prioritet - normalizacija odnosa Beograda i Prištine u skladu sa kriterijumima procesa stabilizacije i pridruživanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: