Za Jašarevića sud BiH ne postoji

Sud BiH odredio jednomesečni pritvor Mevlidu Jašareviću, koji je u petak izveo teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu. Jašarević će se braniti ćutanjem.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

17:54

Default images

Jašarević, koji je posle saslušanja prebačen u centralni zatvor u Sarajevu, rekao je da ne priznaje Sud BiH i da će se u daljem postupku braniti ćutanjem.

"Ovaj sud za mene ne postoji", rekao je Jašarević, preneli su sarajevski mediji.

Tužilaštvo BiH ostalo je pri svim svojim predlozima o određivanju pritvora, dok odbrana smatra da je pritvor mogao biti zamenjen merama zabrane.

Odbrana je optužila medije da su napravili veliku prašinu koju, kako su saopštili, ovi događaji "objektivno ne zaslužuju".

Terorista Mevlid Jašarević pucao je u petak, 28. oktobra, iz kalašnjikova na ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik na obezbeđenju tog diplomatskog predstavništva.

Jašarević, koji je tom prilikom pogođen snajperskim hicem u nogu, prebačen je danas uz jake mere obezbeđenja sa Klinike za ortopediju koševske bolnice u zgradu Suda BiH.

Specijalci SIPA u 12.08 stigli su na KCUS. Nakon toga, čekalo se na dolazak Sudske policije Suda BiH. U 13.30 stigli su sudski policajci naoružani automatskim oružjem.

Tokom priprema za transport teroriste Jašarevića u Sud BiH, građani i bolesnici su neometano ulazili i izlazili iz zgrade bolnice.

U 14.09 Jašarević je izveden iz bolničke zgrade i uveden u sanitet Kliničkog centra. Uz jaku policijsku pratnju kolona je krenula prema Sudu BiH.

Od izlaska iz bolničke zgrade pa sve do ulaska u sanitetsko vozilo Jašarević je držao zatvorene oči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: