Beograd: Sedmi sajam zapošljavanja

Beograd -- "Džob fer 11 - Kreiraj svoju budućnost" održaće se 7. i 8. novembra u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu kako bi pomogao mladim inženjerima da dođu do posla.

Izvor: B92
Podeli

Ovaj sajam predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (EESTEC).

Sedmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji.

Na taj način ovaj sajam smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

I ove godine Sajam će imati nacionalni karakter, tako da će i studenti ostalih univerziteta imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazi biografija i predstave se kompanijama, i to 21.10. u Novom Sadu, 24.10.u Novom Pazaru, 25.10. u Nišu i 28.10. u Kragujevcu.

Studenti će imati priliku da putem anketa i neposrednog razgovora s predstavnicima kompanija saznaju više o poslovima i praksama u ponudi.

Takođe, biće im omogućeno da ostave lične i profesionalne podatke u elektronskoj bazi biografija koja će biti na raspolaganju svim kompanijama učesnicama čitave godine. Formular za unos podataka u bazu biografija nalazi se na zvaničnom sajtu http://www.jobfair.rs, a od ove godine, uvođenjem aktivne baze podataka, svi koji ostave svoj CV od 20.10. do 27.11. će moći isti da dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine.

Značaj projekta su prepoznali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, Privredna komora Srbije, univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.

strana 1 od 147 idi na stranu