Više od života: Lazar Rišar

Druga epizoda emisije "Više od života" upoznaje nas sa životnom pričom Lazara Rišara, sedamnaestogodišnjeg momka iz Sombora.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Taj mladić je u pocepanim cipelama i farmerkama istrčao somborski polumaraton, bez ikakavih prethodnih priprema.

Naime, Lazar je na stazi pogrešno skrenuo i umesto da završi trku zadovoljstva, pretrčao je polumaraton. Uspeo je ono što mnogi atletičari nisu u stanju da urade. Pomerio je granice ljudske izdržljivosti.

Somborski Forest Gamp, kako ga mnogi zovu, nikada se nije žalio i zahvalan je na svemu što ima, a nema baš mnogo toga. Do skoro je živeo u mnogobrojnoj porodici, sa ocem, maćehom, braćom i sestrama u jednosobnoj kući na Malom katoličkom groblju u Somboru.

Zahvaljujući ekipi emisije "Više od života" i angažovanju gradskih institucija, Lazar je nastavio školovanje u školi za decu sa poteškoćama u razvoju i sada živi u internatu, a Rišarovi su dobili obećanje da će dobiti proširenje životnog prostora, i konačno - kupatilo...

Društvo

Loznica: Miting zbog azilanata

Banja Koviljača -- Organizacioni odbor protesta građana Banje Koviljače pozvao je Lozničane da 6. novembra u što većem broju prisustvuju mitingu zbog prekomernog broja azilanata.

Društvo ponedeljak 31.10. 19:00 Komentara: 11

Prekinuta blokada fakulteta

Beograd -- Studenti prekinuli blokadu Filološkog fakulteta zbog toga "što su svesni da su fizički ugroženi i zbog brojnih pritisaka". U Novom Sadu intervenisala policija.

Društvo ponedeljak 31.10. 18:36 Komentara: 32
strana 1 od 147 idi na stranu