Ljajić: Sandžak nije žarište

Minstar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kaže da Raški region, odnosno Sandžak, ne vidi kao potencijalno žarište u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

20:15

Default images

Ljajić je ukazao na to da su podele u islamskoj verskoj zajednici generator krize u toj regiji.

Ističući da je zbog podela u islamskoj zajednici Sandžak izgubio mnoge investitore, Ljajić je optužio lidera Islamske zajednice Srbije reisul-ulemu Adema Zilkića i glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića da se ne bave verom, već politikom i biznisom.

Kao posledicu takvog ponašanja verskih lidera u Sandžaku, odnosno Srbiji, Ljajić vidi i nedavni teroristički napad vehabije iz Novog Pazara Melvida Jašarevića na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, koga je ministar nazvao “ludakom”.

Ljajić je u emisiji RTS-a optužio medije da su utrkivanjem oko promocije Zukorlića doprineli stanju u Islamskoj zajednici i Sandžaku uopšte, posebno izdvojivši, kako je rekao, “jedan nedeljnik, jednu televiziju i jednu agenciju”.

Ne precizirajući o kojim medijima je reč, Ljajić je rekao da ti mediji prenose sve što Zukorlić kaže, odnosno uradi.

Osvrnuvši se na inicijativu Turske za pomirenje u islamskoj zajednici, Ljajić je kazao da je to bila dobra inicijativa, ali da sada “ne zna šta će se sa njom desiti”.

On je rekao da dokument o prevazilaženju dvovlašća u islamskoj zajednici, koji je on video u Ankari, nije identičan onom koji je kasnije objavljen u ovdašnjim medijima, odnosno onom koji je šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu, nezvanično, doneo u Beograd.

Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), međutim, nije želeo da precizira razlike između tih dokumenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: