"Za SAD pitanje Kosova rešeno"

Predsednica skupštine Slavica Đukić Dejanović je rekla da će SAD pružati podršku Srbiji i naporima za ulazak u EU, ali je za njih pitanje Kosova rešeno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

10:47

Default images

Ona je rekla da niko od njenih sagovornika u SAD nije tražio da Srbija prizna Kosovo.

"Čula sam surovu istinu. To nije uvek prijatno, ali je i korisno, jer znate na čemu ste. Znate u startu stav sagovornika i možete prema njemu da uobličite svoje delovanje", rekla je Đukić Dejanovićeva za "Danas".

Predsednica Skupštine Srbije je rekla da "Srbiji ne pada na pamet da koristi bilo šta drugo do diplomatskih i političkih aktivnosti" i ocenila da je Beograd u dijalog ušao "vrlo iskreno, a da Priština nije".

Ona je rekla i: "Prosto ne bih htela ni da poverujem u mogućnost da Srbija ne dobije status kandidata za EU".

"Sve što smo uradili na našem evropskom putu nama ne može da šteti, ali kad nešto radite, očekujete i priznanje onih koji vas ocenjuju. Mi svoj posao nismo radili uzalud i nećemo odustati od evropskog puta. EU jeste naš cilj i tako i treba da ostane. Tačno je da evrooptimizam pomalo jenjava i to zato što smo se mi neuporedivo više približili Evropi, nego ona nama. Za nas je dobro da tim putem idemo što brže, ali se slažem sa onima koji tvrde da neće biti tragedija ako se dobijanje kandidature ne dogodi", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Ona je dodala da vladajuća koalicija u Srbiji "nije raštimovani orkestar" i da nesuglasice rešava dogovorom.

"Mi naravno imamo neke poteškoće, ali dijalogom izlazimo iz problema. Zato sam jednog momenta rekla da me ne bi iznenadilo da ako vladajuća koalicija proceni izbori mogu biti i ranije. Izglasali smo zakon o restituciji, a uskoro će na dnevni red doći i zakon o rehabilitaciji, koji je bio kamen spoticanja", rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: