Sindikalci pregovaraju sa strankama

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović najavio je da će u novembru pregovarati sa strankama o zajedničkom nastupu na izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

09:33

Default images

On je rekao da taj sindikat razgovara s političkim partijama o ekonomskoj krizi, da će u drugoj polovini novembra uslediti razgovori i o političkim pitanjima i da će se utvrditi da li je moguć zajednički nastup na izborima.

Orbović je najavio predstavljanje programa SSSS, kada će se "videti da li političke partije sebe vide u okviru toga i da li sindikat vidi njih u okviru tih programa".

Prema njegovim rečima, "ako se prepozna neka od tih političkih opcija, onda bi verovatno išli u neke zajedničke aktivnosti".

Orbović je, u izjavi beogradskim medijima, dodao da je veće tog sindikata donelo odluku i omogućilo rukovodstvu da razgovara sa drugim političkim opcijama i da priprema svoju platformu kako će ući u nove izbore, jer je zbog nezadovoljstva, otpuštenih radnika, niskih plata, ukidanja prava radnika, to jedino rešenje kojim bi se moglo adekvatno zaštititi članstvo.

On je najavio nastavak razgovora s partijama ove i narednih sedmica o ekonomskoj krizi i o tome kako druge stranke, bilo da su u vlasti ili u opoziciji, gledaju na problem nadolazećeg talasa svetske ekonomske krize, kao i na postojeću krizu, koja postoji faktički već deset godina.

Orbović je naveo da u aktuelnoj vladi, kakva je do sada bila, nije postojala politička opcija koja je štitila interese zaposlenih u Srbiji i da realizacija Socijalno-ekonomskog sporazuma nije dobro obavljena. On je dodao da se postavlja pitanje da li je potrebno izaći iz tog sporazuma, što će se pokazati u narednih 15 do 20 dana.

Orbović je upozorio da su porasle cene, da su zakoni u oblasti radnog zakonodavstva morali da budu tema rasprave na sednicama Socijalno-ekonomskog saveta, jer zakoni o komunalnoj delatnosti i o parničnom postupku nisu bili tema na sednicama tog saveta i da u proteklom periodu nisu potpisani kolektivni ugovori, što se mora rešiti na prvoj narednoj sednici tog saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: