Protest protiv ubijanja pasa

U Beogradu su građani, vlasnici i ljubitelji pasa i predstavnici udruženja za zaštitu životinja protestovali zbog nekažnjavanja vlasnika koji napuste pse.

Izvor: Beta

Subota, 29.10.2011.

16:51

Default images

Nekoliko stotina građana je protestovalo i zbog inicijative da se dozvoli ubijanje pasa i mačaka koje određeno vreme provedu u azilu.

Protest pod nazivom "Stop legalizaciji progona pasa" održan je ispred Doma Narodne skupštine u centru grada, a veliki deo građana poveo je na skup svoje kućne ljubimce.

Predstavnica Udruženja "Feliks" Milica Janković rekla je novinarima da osnovni problem zbog koga ima mnogo napuštenih pasa na ulicama jeste to što se ne kažnjavaju vlasnici koji ostave te životinje.

"Ljudi puštaju životinje na ulicu i to niko ne kažnjava. Mi ne sprovodimo zakone koje već imamo, a pričamo da se problem može rešiti eutanazijom", navela je Jankovićeva.

Ona je istakla da su predstavnici udruženja životinja već poslali pismo sa zahtevom da se sprovode postojeći zakoni i ne dozvoli ubijanje pasa i mačaka ministru poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušanu Petroviću.

Udruženje za zaštitu životinja "Help animals" saopštilo je da se protest organizuje zbog izjave direktora Uprave za veterinu Zorana Micovića da je potrebno izmeniti Zakon o dobrobiti životinja tako što će se dozvoliti njihovo ubijanje nakon što provedu određeno vreme u azilu.

Rešenje problema pasa lutalica u Beogradu i drugim mestima Srbije postalo je aktuelno u proteklih nekoliko sedmica zbog učestalih napada na ljude. Jedan pas, koji je imao vlasnika, teško je povredio jedno dete u beogradskom naselju Karaburma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: