Oli Ren potpredsednik EK

Evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren imenovan je za potpredsednika Evropske komisije, saopšteno iz sedišta Evropske unije.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2011.

14:14

Default images

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo odlučio je da ojača Renovu poziciju i da mu "da proširena ovlašćenja", saopšteno je iz Barozovog kabineta.

Oli Ren će u novom svojstvu pomagati Barozu u poslovima vezanim za Evropski savet, samite evrozone i privrednu regulativu. Uz svoje redovne dužnosti, Ren će kao potpredsednik moći i da predstavlja zemlje evrozone u inostranstvu.

Predsednik EK Barozo je, sem toga, odlučio da ovlasti komesara za poreze, carine, finansijsku inspekciju i borbu protiv prevara Algirdasa Šemetu i za poslove vezane za Evrostat, statistički biro EU.
Ta odluka je donesena u cilju obezbeđenja nezavisnog prikupljanja podataka, rečeno je u Barozovom kabinetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: