Ministar: Jedno pričaju, drugo rade

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio da predsednici opština sa severa Kosova "jedno pričaju na sastanku, drugo medijima, a treće narodu".

Izvor: B92, Politika, Tanjug
Podeli

Prema oceni Bogdanovića, sastanak kod predsednika Srbije je bio konstruktivan.

"Nije dobro da se u javnosti paušalno iznose ocene u svrhu dnevne politike i lične promocije", poručio je Bogdanović nakon sinoćnjeg sastanka Tadića sa predsednicima opština, kome je i on prisustvovao, a prenosi "Politika".

Ministar je preneo da je predsednik Tadić poručio da država nikada neće ostaviti Srbe, da će ih i dalje podržavati u mirnoj borbi, ali da je neophodno da se omogući sloboda kretanja međunarodnim misijama, jer je ona garantovana Kumanovskim sporazumom, Rezolucijom 1244 i Ban Ki Munovim planom u šest tačaka.

"Na sastanku je izneta opšta ocena da probleme treba rešavati mirnim putem. Predsednik Tadić je ponovio stav da Kforu, ali i Euleksu treba omogućiti slobodan prolaz uz uslov da ne prevozi pripadnike prištinskih institucija", naveo je on.

Ministar je dodao da se nada da će se razgovori predstavnika Srba sa severa i Kfora i Euleksa nastaviti i da će se pronaći rešenje koje će uvažiti legitimne interese Srba i omogućiti međunarodnim misijama nesmetano kretanje na severu Kosova uz poštovanje statusne neutralnosti.

On je još jednom apelovao na Kfor i Euleks da ne koriste silu, jer se time problemi ne rešavaju već produbljuju.

Podsetimo, u nedelju je u Beogradu održan sastanak predstavnika kosovskih Srba i predsednika Borisa Tadića, koji je, prema ocenama lokalnih lidera, bio neuspešan, jer su oni odlučili da barikade na severu Kosova ostanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu