Ministar: Jedno pričaju, drugo rade

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio da predsednici opština sa severa Kosova "jedno pričaju na sastanku, drugo medijima, a treće narodu".

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2011.

07:06

Default images

Prema oceni Bogdanovića, sastanak kod predsednika Srbije je bio konstruktivan.

"Nije dobro da se u javnosti paušalno iznose ocene u svrhu dnevne politike i lične promocije", poručio je Bogdanović nakon sinoćnjeg sastanka Tadića sa predsednicima opština, kome je i on prisustvovao, a prenosi "Politika".

Ministar je preneo da je predsednik Tadić poručio da država nikada neće ostaviti Srbe, da će ih i dalje podržavati u mirnoj borbi, ali da je neophodno da se omogući sloboda kretanja međunarodnim misijama, jer je ona garantovana Kumanovskim sporazumom, Rezolucijom 1244 i Ban Ki Munovim planom u šest tačaka.

"Na sastanku je izneta opšta ocena da probleme treba rešavati mirnim putem. Predsednik Tadić je ponovio stav da Kforu, ali i Euleksu treba omogućiti slobodan prolaz uz uslov da ne prevozi pripadnike prištinskih institucija", naveo je on.

Ministar je dodao da se nada da će se razgovori predstavnika Srba sa severa i Kfora i Euleksa nastaviti i da će se pronaći rešenje koje će uvažiti legitimne interese Srba i omogućiti međunarodnim misijama nesmetano kretanje na severu Kosova uz poštovanje statusne neutralnosti.

On je još jednom apelovao na Kfor i Euleks da ne koriste silu, jer se time problemi ne rešavaju već produbljuju.

Podsetimo, u nedelju je u Beogradu održan sastanak predstavnika kosovskih Srba i predsednika Borisa Tadića, koji je, prema ocenama lokalnih lidera, bio neuspešan, jer su oni odlučili da barikade na severu Kosova ostanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: