Predao se osumnjičeni Albanac

Priština -- Albanac osumnjičen za ubistvo jednog i ranjavanje dvojice Srba u selu Dobruša kod Peći predao se jutros kosovskoj policiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Portparol regionalne policije u Peći Dževat Ibra je naveo da se osumnjičeni N.V. skrivao na području opštine Istok i da se jutros predao oko osam časova.

Njega policija trenutno ispituje o izvršenom ubistvu i ranjavanju dve osobe.

Osumnjičeni kosovski Albanac je sada u pritvoru. Kako kažu iz regionalne policije, radi se o osobi iz sela Lukavac kod Istoka, čije ime se za sada neće otkrivati zbog istrage koja je u toku.

Osumnjičeni koji se jutros predao tereti se da je vatrenim oružjem ubio Miodraga Komadinu i ranio Dejan Bogićevića iz Đurakovca i Draška Ojdanića iz Dobruše.

Ibra je kao mogući motiv ubistva naveo pitanje korišćenja njive u selu Dobruša koju su Srbi došli da obiđu, ali da će policija istražiti sve detalje incidenta.

On je dodao da su dvojica ranjenih Srba u bolnici u Mitrovici i da su van su životne opasnosti, dok će telo ubijenog Komadine biti prebačeno na institut za sudsku medicinu u Prištini.

OEBS osudio ubistvo i ranjavanje

Jučerašnje ubistvo i ranjavanje Srba u mestu Dobruša danas je osudila Misija OEBS na Kosovu.

Vršilac dužnosti šefa Misije Edvard Džozef je istakao da je primena sile u raspravi neprihvatljiva i udarac demokratiji u razvoju na Kosovu.

On je, u saopštenju, izrazio saučešće porodici Miodraga Komatine, koji je ubijen, i preneo želje za brzim ozdravljenjem drugih žrtava napada, Draška Ojdanića i Dejana Bogičevića.

Prema njegovim rečima, ohrabrujuće je da je policija uhapsila jednog osumnjičenog ovog jutra. "Nadamo se da će pravda biti zadovoljena", poručio je Džozef.

strana 1 od 135 idi na stranu