Hejg: Pojačati pritisak na Srbiju

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg izjavio je da će ta zemlja pojačati pritisak na Srbiju da ugasi paralelne strukture na severu Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2011.

19:07

Default images

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova navodi se da je Hejg u razgovoru sa šefom kosovske diplomatije Enverom Hodžajem rekao da će "Velika Britanija povećati pritisak na Srbiju da ugasi paralelne strukture kao jedini preduslov da dobije kandidaturu za EU".

Kako se navodi, britanski ministar dao je snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova, kao i integraciji tri opštine na severu Kosova u institucije Kosova.

Ministar Hodžaj je kazao da je podrška Velike Britanije izuzetno značajna, pošto se radi o velikoj i uticajnoj zemlji koja ima uticaja na mnoge države koje još nisu priznale Kosovo.

Hejg je rekao da će Velika Britanija podržati Kosovo u naporima da se poveća broj zemalja koje priznaju nezavisnost i da će širiti uticaj i na pet država članica EU koje nisu priznale Kosovo.

Hodžaj je zatražio podršku Hejga za uspostavljanje "ugovornih odnosa" Kosova i EU i da taj proces ne ometaju država EU koje nisu priznale Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: