Vlada poziva na uzdržanost

Beograd -- Vlada Srbije pozvala sve pripadnike međunarodnih misija na Kosovu na uzdržanost, a lokalno stanovništvo da ne reaguje na provokacije da bi se izbegli incidenti.

Izvor: Beta
Podeli

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je na konferenciji za novinare da Vlada Srbije insistira na tome da se smire tenzije na severu Kosova i uspostavi komunikacija Kfora i lokalnog stanovništva.

"Moraju da se izbegnu incidenti i stvari vrate za pregovarački sto", kazao je Mihajlović.

On je pozvao međunarodne snage da zaštite sve stanovnike na severu Kosova i istakao da je Vlada Srbije informisana o tome da je jedna osoba poginula, a dve su ranjene u selu Dobroša na Kosovu.

"Prema našim informacijama, njih su napali Albanci", naveo je Mihajlović i zatražio od Euleksa da sprovede istragu i privede počinioce pravdi.

Podsetimo, pripadnici Kfora počeli su jutros oko četiri sata akciju uklanjanja barikada kod administrativnog prelaza Brnjak. U toj akciji upotrebljen je i suzavac, kao i biber sprej, zbog čega je više od 20 osoba zatražilo pomoć lekara. Takođe, agencije prenose i da je osam vojnika Kfora povređeno u akciji uklanjanja barikada.

Kosovo

Odlaže se sednica o Kosovu

Beograd -- Sednica Skupštine najavljena za 2. novembar, na kojoj bi trebalo da se razmatra vladin izveštaj o situaciji na Kosovu, biće odložena za dan-dva, potvrđeno B92.

Kosovo ponedeljak 31.10. 15:25 Komentara: 19
strana 1 od 135 idi na stranu