Tadić poziva na uzdržanost

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je od Kfora i Euleksa da se uzdrže od sile, a od lidera Srba na severu Kosova da odlučuju isključivo u interesu građana.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Zahtevam od Kfora i Euleksa da se uzdrže od upotrebe sile, a od lokalnih lidera da donose odluke koje se tiču isključivo vitalnih interesa građana i doprinose očuvanju naseg naroda na Kosovu, a ne interesima njihovih stranačkih šefova koji i ovo pitanje dnevno politički instrumentaliziju u svrhu nekih budućih izbora", naglasio je Tadić.

Predsednik Srbije je u jutrošnjoj izjavi Tanjugu, rekao da "građani ni po koju cenu ne smeju pribeći nasilnim reakcijama, jer one vode u sunovrat".

"Država Srbija zahteva od svih činilaca striktno poštovanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Plan u šest tačaka generalnog sekretara UN, koji definišu statusnu neutralnost međunarodnih institucija na Kosovu", rekao je predsednik Tadić i dodao da je potrebno obezbezbediti nesmetano logističko snabdevanje međunarodnih misija.

Kosovo

Odlaže se sednica o Kosovu

Beograd -- Sednica Skupštine najavljena za 2. novembar, na kojoj bi trebalo da se razmatra vladin izveštaj o situaciji na Kosovu, biće odložena za dan-dva, potvrđeno B92.

Kosovo ponedeljak 31.10. 15:25 Komentara: 19
strana 1 od 135 idi na stranu