Studenti noće na Filološkom

Beograd -- Studenti Filološkog fakulteta u Beogradu ostaće tamo do jutra u isčekivanju novih razgovora sa upravom fakulteta, najavili su studentski predstavnici.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Slušaonica na Filološkom fakultetu pretvorena je u spavaonicu. Studenti su rešeni da tu ostanu do jutra i novih razgovora sa upravom fakulteta.

"Do jutra se sigurno nećemo povući sa Fakulteta i nadamo se nastavku razgovora sa predstavnicima uprave", kazao je jedan od studentskih delegata, koji je želeo da ostane anoniman.

Filološki Fakultet je blokiran od jutros u sedam sati, predavanja se ne održavaju, ali druge službe rade uobičajeno i niko nije sprečen da uđe na fakultet.

Prema rečima studentskog delegata, blokada fakulteta predstavlja samo novi vid i nastavak ranijih protesta uperenih protiv Ministarstva prosvete zbog visokih školarina i upisne politike, kao i teškog položaja studenata.

Studenti Filološkog, Filozofskog, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, kao i studenti Više elektrotehničke škole protestovali su 14. oktobra u centru grada tražeći lakše uslove za upis naredne godine studija, kao i to da školarine ne premašuju visinu tri minimalne mesečne zarade u Srbiji.

Studenti su pristizali i oko 22 sata U strahu da ne budu zaključani u zgradi stajali su na ulazu, ali su od obezbeđenja dobili potvrdu da zgradu fakulteta ipak neće biti zaključati. Studenti su prvi put sa istim zahtevima protestovali 6. oktobra.

strana 1 od 147 idi na stranu