Koštunica: Iluzija o raju u EU

Predsednik DSS Vojislav Koštunica kaže da Srbija može da ostvari napredak "samo ako ostavi iza sebe iluzije o raju koji nam donosi EU".

Izvor: Beta

Petak, 07.10.2011.

13:38

Default images

Koštunica je u dostavljenoj izjavi ocenio da je "dobra vest da građani u značajnoj meri menjaju svoj odnos prema EU".

"Važno je što većina građana nije prihvatila dogmu da EU nema alternativu, koju vlast godinama pokušava da nametne. Nema ništa pogrešnije od uspostavljanja idolopokloničkog odnosa prema EU", naveo je on.

Istraživanja vladine Kancelarije za evropske integracije pokazala su da je za članstvo u EU sada 46 odsto građana, a 37 odsto njih je protiv toga, što je najmanja podrška od 2000. godine.

Koštunica je ocenio da je "građanima više nego jasno da su interesi EU i NATO umnogome suprotni nacionalnim i državnim interesima Srbije" i da se to "ne može sakriti nikakvom propagandom i demagogijom".

"Isto tako građani vide i da je ogromna kriza u mnogim državama EU, koje zbog toga potresaju snažni socijalni i politički nemiri. Zbog svega toga treba poslušati glas naroda koji poziva da je krajnje vreme da se Srbija okrene samoj sebi i svojim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima", naveo je predsednik DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: