Dekan: Zaposlio sam "samo" troje

Šira i dalja rodbina dekana Medicinskog fakulteta u Nišu zaposlena je upravo na tom fakultetu. Dekan Milan Višnjić kaže da je zaposlio samo troje svojih rođaka.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2011.

09:59

Default images

On naime tvrdi da ga za nepotizam optužuju zbog toga što je pokrenuo aferu "Kolubara" u niškom Kliničkom centru i optužio svoje kolege da zarađuju više od pola miliona dinara, za prekovremeni rad sa obolelima od multiple skleroze.

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić priznaje da je zaposlio samo svoju sestru 2001, snahu, inače profesora srpskog jezika i književnosti, koja radi kao lektor u časopisima koje fakultet izdaje, kao i majku svog zeta, koja radi kao spremačica u kabinetu za Urgentnu medicinu, a ujedno i vodi administraciju tog kabineta.

"Ja jesam zaposlio tri člana svoje porodice, ali ne zaboravite, ja sam primio bar 50 administrativaca na moj fakultet, valjda od tih 50 sam mogao da dovedem nekog svog, a po Zakonu o radu, nisam dužan da raspisujem konkurs", kaže Višnjić.

Međutim, na niškom Medicinskom fakultetu kao asistenti rade i ćerka i zet dekana, ali Višnjić tvrdi da je njegov zet tu primljen još pre nego što je upoznao njegovu ćerku.

"Moja ćerka je profesor matematike, radi na farmaciji kao asistent za informatiku. Primljena je kao saradnik, nije završila medicinu, nisam joj ja završavao ispite", objašnjava Višnjić.

Na pitanje kako to da i njegiv sin radi na istom fakultetu kao docent, Višnjić odgovara: "Što se tiče mog sina, on je izabran za docenta, izbor vrši Univerzitet, a ne fakultet. On inače radi u Zavodu za javno zdravlje".

On smatra takođe i da je u svih 5 mandata posao dekana radio korektno i kaže da je ponosan na sve što je uradio za Medicinski fakultet. On veruje da je priča o nepotizmu u njegovom kabinetu započeta zbog toga što je prošle nedelje kao predsednik Stručnog saveta niškog Kliničkog centra govorio o tome da neki hirurzi mesečno zarađuju i više od pola miliona dinara, jer navodno imaju dodatni rad od 40 sati dnevno.

U upravi Kliničkog centra odbacili su njegove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: