Niš: Dekan zaposlio celu familiju

Dekan Milan Višnjić već pet mandata je prvi čovek Medicinskog fakulteta. Za praktično 12 godina zaposlio je užu, ali i širu familiju, pa čak i majku zeta.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 03.10.2011.

09:45

Default images

Da li je moguće sa osno­vnom školom raditi kao referent za doktorske studije na Medicinskom fakultetu? Ili biti mašinski preser, a zaposliti se na mesto sekretara Katedre za internu medicinu? Iako zvuči neverovatno, sve ovo je moguće - neophodan je samo rođak koji je dekan fakulteta.

Među prvima dekan je zaposlio sina na mesto docenta na predmetu socijalna medicina, iako nije reizabran na mesto asistenta, što je neophodno po statutu. Sinovljeva supruga, odnosno dekanova snaha, inače je diplomirala književnost, ali na Medicinskom fakultetu radi kao lektor srpskog jezika.

Prema saznanjima „Blica”, profesor Milan Višnjić, dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, zaposlio je ukupno devet članova svoje porodice, od kojih neki nisu kvalifikovani za radno mesto u naučnoobrazovnoj instituciji.

Kako „Blic“ saznaje, Višnjić je i sam sebi dodelio mesto šefa predmeta za hirurgiju. u opisu posla dekana je da popisuje imenovanja, pa je tako Višnjić samog sebe postavio za šefa.

Višnjić: Ja biram koga ću da primim

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Milan Višnjić u razgovoru za „Blic“ isprva je negirao naše navode. „Nisam nikog zaposlio“, tvrdi on. Postavljali smo pitanja redom.

Od sina i ćerke?

„Eeeeeee, pa nisam ih ja zaposlio, to su izabrana mesta. Raspiše se konkurs i oni su proši“, kaže dekan.

A zet?

Nije mi bio zet kada se zaposlio, ali i on je izabran. To su sve dobra deca! Zar vi mislite da treba da ima moje dete nizak nivo inteligencije, pa da ne može da se zaposli? To su priče za malu decu da sam ja nekog zaposlio, kaže dekan.

A sestra i snaha?

E, tačno je, zaposlio sam i sestru i snaju! A što da ne? Šta....trebalo je da zaposlim partijske drugove? Zašto da ne zaposlim sestru? Treba i ona da radi! A tu drugu sestru nemam.

Pa i prija?

Pa majka zeta je čistačica, nisam je primio za direktora! Znate šta, moje je pravo koga ću da primam, a preko limita nisam primio nikoga! Sve je to rekla-kazala, u ovom kriminalu u zemlji, a vi mene za sestru i rodbinu! Čim sam postao dekan, primio sam sestru, što da ne?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: