SAD: Uhapšeno 37 radnika Boinga

U raciji u fabrici "Boing" u Pensilvaniji uhapšeno 37 ljudi, pod optužbom da su prodavali i jak analgetik, za čije izdavanje je neophodan recept.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2011.

00:44

Default images

Svi, osim jednog uhapšenog sadašnji su ili bivši službenici Boinga.

Tužilac Zejn Dejvid Memedžer objavio je da su 23 osobe optužene za prodaju analgetika „oksikontina" i drugih nelegalnih lekova, a 14 za pokušaj posedovanja narkotika, zbog namere da lekove kupe.

„Istraga i tužilaštvo su se fokusirali ne samo na prodavce, već i na korisnike, zbog ključne uloge koju ovi zaposleni imaju u proizvodnji vojnih letelica”, rekao je tužilac Memedžer, koji još kaže da nema dokaza da je proces rada na bilo kojoj od letelica ugrožen.

Najavljeno je hapšenje još jedne osobe. Istraga i nadzor osumnjičenih su trajala čak 4 godine, pre nego što je odlučeno da se osumnjičenih uhapse.

Ukoliko se dokaže njihova krivica, 37 uhapšenih se suočava s kaznama zatvora od 10 do 260 godina, i novčanim kaznama i preko milion dolara.
H-47 D/F Chnook u letu (Foto: Boeing)
Racija je sprovedena u ranim jutarnjim časovima u fabrici u Ridli Parku, predgrađu Filadelfije.

Portparol Boinga Damijen Mils navodi da je kompanija sarađivala s istražiteljima i da „pohvaljuje Savezno tužilaštvo SAD i druge savezne agencije za sporovođenje zakona zbog njihove rigorozne i temeljne istrage, i da se brinulo da osumnjičeni radnici ni na koji način ne ugroze integritet kvalitet letelica koje proizvodima za naše klijente”.
V-22 Osprey /Foto: Boeing)
Boing u fabrici u Ridli Parku zapošljava oko 6.000 ljudi. Tamo se proizvode vojne letelice - avion koji vertikalno uzleće V-22 Osprey i vojni helikopteri H-47 Chinook.

Obe letelice se koriste u operacijama u Iraku i Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: