Počela istraga o nesreći u Zemunu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je određeno policijsko zadržavanje za tri osobe iz firme "Grading SS" koja rukovodi radovima u Zemunu.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 30.09.2011.

14:16

Default images

Policijsko zadržavanje tim osobama je određeno zbog sumnje da nisu preduzeli sve što je potrebno da se radovi obavljaju bezbedno, kazao je Dačić.

On je dodao da će istraga utvrditi kako je došlo do nesreće.

U nesreći prilikom sanacije klizišta na Kalvariji u Zemunu juče su poginula četvorica radnika, a jedan je teško povređen, kada se na njih obrušilo brdo.

Dačić je na Pasuljanskim livadama prisustvovao vežbi Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije koja je posvećena borbi protiv terorizma.

Sindikati: Utvrditi odgovornost za pogibiju radnika

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) zatražila je da se utvrdi odgovornost za pogibiju četvorice radnika na gradilištu u Zemunu i ocenila da je država kriva zbog toga što se ne rešava problem rada na crno u toj industriji.

"Zahtevamo utvrđivanje odgovornosti Nadzornog organa na sanaciji klizišta, izvođača radova, projektanta i investitora kome je dodeljen posao. Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata biće uporna u zahtevu da se konačno adekvatno odgovara za sve učestalija stradanja na građevinskim objektima i na svim ostalim radnim mestima", navodi se u saopštenju.

Asocijacija je zatražila da se u što kraćem roku utvrdi uzrok nesreće, koja se dogodila u četvrtak 29. septembra, i da se proveri da li su sve mere bezbednosti na radu preduzete u skladu sa zakonom.

"ASNS je po ko zna koliko puta upozoravao da na izvođenju građevinskih radova radi ogroman broj radnika na crno, ali država ništa nije preduzimala na rešavanju tog problema, za šta najveću odgovornost snosi ministarstvo rada na čelu sa Rasimom Ljajićem", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: