Niš: Pozivi za ratni raspored

Nišlije ovih dana uznemiravaju zvuci vojnih aviona koji nadleću grad, ali i pozivi za preuzimanje takozvanog ratnog rasporeda.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

17:31

Default images

U Vojsci kažu da je reč o redovnim aktivnostima koje nemaju veze sa situacijom na severu Kosova, ali su građani Niša uznemireni i u vreme letova policija dobija više stotina poziva.

Neki od statusa koje Nišlije postavljaju na svoje profile na Fejsbuku su i: Koliki je prag buke koju prave ovi avioni? Da li je zakonito da ovako nisko i bučno lete?

U Vojsci kažu da je reč o redovnoj obuci i da to nikako ne treba povezivati sa aktuelnom krizom na Kosovu. Kada se Nišlije ne bave ovom temom, tu su pozivi za novi ratni raspored, koji se upućuju pripadnicima rezervnog sastava.

Kakvo je raspoloženje među Nišlijama možda pokazuje i to što niko ko je dobio novi poziv, odnosno ratni raspored, nije hteo da o tome govori pred kamerama. Kažu da ne smeju. Ni za nelagodnost ni za paniku nema povoda, kažu nadležni.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić na vreme je objasnio o čemu je reč, da je novi ratni raspored poslat delu rezervnog sastava vojske i da to nikako nije povezano sa događajima na severu Kosova.

Avione će Nišlije morati da slušaju do ponedeljka, kada se vežba bombarderske eskadrile završava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: