Oštriji kodeks oblačenja u Vladi

Beograd -- Ministri u septembru dobili pooštreni kodeks oblačenja, po kom zaposleni i gosti neće smeti da nose džins, trenerke, patike, bluze sa golim leđima i bretelama.

Izvor: Večernje novosti
Podeli

Nova naredba o oblačenju svih zaposlenih u ministarstvima stigla je iz generalnog sekretarijata Vlade početkom septembra u sve kancelarije, a strogo su zabranjenje izlizane i ”moderno” iscepane farmerke, džins odeća, trenerke, sportske majice sa aplikacijama, patike, ženske bluze sa golim leđima i bretelama.

Pravila oblaćenja koja od sada važe moraće da se primenjuju i na sve goste koji službeno dolaze u posetu u prostorije Vlade, a o primeni će morati da vodi računa i obezbeđenje na ulazu.

Dame da se umereno parfimišu

Naročito su precizirana pravila za žensko odevanje, pa se tako preporučuje garderoba mirnijih boja, umerena dužina suknje, obuća čista, uredna i elegantna, s niskim ili srednjim potpeticama. Takođe, savetuju se i umerena šminka, uredna kosa i nokti i blagi parfemi i dezodoransi.

Sličan kodeks godinama postoji i u Narodnoj skupštini, gde su tokom prošlog mandata zabranili patike čak i za novinare koji ulaze u zgradu. Pravilnik važi i za sve one koji rade u parlamentu ili ga iz bilo kog razloga posećuju.

Nije dozvoljeno nositi odeću bez rukava, dubokih dekoltea, šliceva, odeću s otvorenim leđima ili ramenima, obuću s otvorenim prstima i izrazito visokim potpeticama.

Obezbeđenje ima pravo da vrati sve koji se pojave neadekvatno obučeni.

I u kabinetu predsednika Srbije postoje striktna pravila o tome kako posetioci treba da budu obučeni. Zabranjene su drečave boje, a ni sandale sa otvorenim prstima ili suviše kaišića ne bi otvorile predsednička vrata.

strana 1 od 80 idi na stranu