Ko bi od poslanika došao na Prajd?

Beograd -- Organizatori Parade ponosa su lično pozvali poslanike Skupštine da učestvuju na Prajdu, međutim malo ko je raspoložen da se pozivu i odazove.

Izvor: B92
Podeli

Svi su pozvani putem pisama koja su bila naslovljena na svakog poslanika pojedinačno.

Niko od poslanika ne može se osećati zapostavljenim, jer je poziv za učešće i podršku Paradi ponosa stigao svima. I dok se većina poslanika slaže da je to dobar način komunikacije građana sa poslanicima, retko ko će se odazvati pozivu.

"Što se tiče nas radikala, to je potpuno besmisleno, niko od nas neće biti na toj manifestaciji, zato što je naš stav potpuno jasan što se toga tiče. Mi mislimo da ne treba da se održava takva manifestacija zato što ne promoviše nikakve društvene vrednosti, naravno apsolutno smo protiv bilo kakvog nasilja na ulicama", kaže Vjerica Radeta, iz Srpske radikalne stranke.

Čak i među poslanicima koji podržavaju održavanje Parade, teško je bilo naći nekog ko će Paradi zaista i prisustvovati.

"Ja neću ići na Paradu, ja ću se ponašati onako kako, ja sam pored toga što sam poslanik DS i pravoslavni hrišćanin, patrijarh gospodin Irinej je kazao - ignorišite, ja neću baš da ignorisati, jer ipak pripadam institucijama RS i građani su me birali da branim njihove interese, ja ću uvek podržati sve one ljude koji su progonjeni", kaže Srđan Milivojević iz DS-a.

"Možda neko smatra da je to dobro i da se na taj način očekuje da se da jedna dodatna podrška jednoj takvoj manifestaciji", kaže Dejan Radenković iz SPS-a.

"Jednostavno, što se tiče SPS-a, mi smo svoju neku podršku toj jednakosti prava dali tako što postoji član Odbora koji je iz te populacije i mi smo pokazali da nemamo ništa protiv kada su nečija prava i različitost u pitanju", kaže on.

Organizatori Parade i ranije su tražili da se sastanu sa predstavnicima stranaka, a do sada nije bilo razgovora jedino sa radikalima i članovima Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

Politika

Čelnici SNS na Kosovu

Kosovska Mitrovica -- Čelnici SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić obišli su danas u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Srbe koji su povređeni u sukobima na prelazu Jarinje.

Politika četvrtak 29.09. 13:13 Komentara: 67
strana 1 od 80 idi na stranu