Tadićev kabinet demantuje "Danas"

Beograd -- Iz kabineta predsednika Srbije demantovano da je Boris Tadić sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton razgovarao o bilo kakvoj podeli Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli

Naime, beogradski list "Danas" je, u svom onlajn izdanju, pozivajući se na diplomatske izvore, objavio da Klintonova smatra da je susret s predsednikom Srbije bio bez sadržaja, odnosno da nije čula ništa novo što bi je "razuverilo da Beograd i dalje ne igra na kartu podele Kosova".

"Klintonova je očekivala da od Tadića sazna neki novi plan ili inicijativu u vezi s Kosovom, a čula je samo ono što je unapred znala, uključujući i priču o zalaganju za evropsku integraciju Srbije i što bolje odnose sa Amerikom, uz 'crvene linije' na Kosovu, koje Beograd ne može da pređe", naveo je list "Danas", pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

To su potpune izmišljotine, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Tadića. "Na sastanku srpskog predsednika i američke državne sekretarke Hilari Klinton u Njujorku nije bilo reči o bilo kakvoj podeli Kosova", navode u Kabinetu i dodaju da su neistinite i sve ostale izmišljotine iz neimenovanih izvora.

strana 1 od 80 idi na stranu