Palma dobija novac iz budžeta

Beograd -- Jagodina u proteklih šest meseci iz budžetske rezerve dobila 120 miliona dinara za plate i socijalna davanja, a Kraljevo za zemljotres 100 miliona, piše "Danas"

Izvor: Danas
Podeli

List je uvidom u dokument Ministarstva finansija o izdacima budžetske rezerve Srbije od marta do septembra 2011. utvrdio da je grad Jagodina, čiji je gradonačelnik Dragan Marković iz vladajuće koalicije, tražio i dobio od države 120 miliona dinara za punjenje gradske kase.

Jagodina je dobila čak trećinu ukupnog iznosa od 363,5 miliona dinara koliko je iz budžetske rezerve dobilo na desetine lokalnih samouprava, među kojima su Kraljevo, Arilje, Aleksinac, Ivanjica, Merošina, Vršac, Brus, Užice, Aleksandrovac, Kruševac i Niš, a koja su sredstva tražili za sanaciju posledica elementarnih nepogoda.

Kraljevo je, na primer, za saniranje posledica zemljotresa iz republičke rezerve dobilo 100 miliona dinara, dok je Novi Pazar tražio i dobio 20 miliona. Čačak je za popravku stanja posle zemljotresa tražio 30, a dobio 20 miliona dinara.

Jagodina je svih 120 miliona dobila za finansiranje tekuće likvidnosti, preneo je "Danas".

strana 1 od 80 idi na stranu