Klintonova: Susret s Tadićem prazan

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton smatra da je razgovor sa Borisom Tadićem bio prazan i da nije razuverena da Beograd ne ide na podelu Kosova, piše "Danas".

Izvor: Danas

Četvrtak, 29.09.2011.

23:33

Default images

Američka državna sekretarka Hilari Klinton bila je "veoma nezadovoljna" sastankom s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, održanim prošle sedmice na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, saznaje "Danas" iz diplomatskih izvora.

Klintonova smatra da je susret s predsednikom Srbije bio "prazan", bez sadržaja, odnosno da nije čula ništa novo što bi je razuverilo da Beograd i dalje ne igra na kartu podele Kosova.

Sastanak, održan 23. septembra, pre obraćanja srpskog predsednika Generalnoj skupštini UN, bio je pre svega posvećen situaciji na severu KiM i evropskoj perspektivi Srbije. Klintonova je očekivala da od Tadića sazna neki novi plan ili inicijativu u vezi s Kosovom, a čula je samo ono što je unapred znala, uključujući i priču o zalaganju za evropsku integraciju Srbije i što bolje odnose sa Amerikom, uz "crvene linije" na Kosovu, koje Beograd ne može da pređe, kažu diplomatski izvori tog lista.

Na ocenu da je sastanak bio "isprazan" ukazuje i činjenica da posle njega nije objavljeno bilo kakvo detaljnije saopštenje ili izjava za javnost.

Podsetimo, predsednik Tadić je, najavljujući njujorški susret s državnom sekretarkom Klinton, istakao da očekuje da taj razgovor "bude težak", ali da je on za njega "pripravan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: