Iz tajne policije u lažne psihologe

Dušan Milošević, koji je u Srbiji radio za tajnu policiju Slobodana Miloševića, osuđen je u Australiji na pet godina i dva meseca zatvora zbog prevare.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

16:06

Default images

Milošević (48), koji se lažno predstavljao kao kvalifikovani psiholog, zaradio je više od milion dolara na ime psihološkog savetovanja zaposlenih u Agenciji za poboljšanje bezbednosti na radnom mestu (Work Safe) i Komisije za saobraćajne nesreće, u periodu od 2001. do 2009.

Sudija Liz Gejnor je navela da je Milošević uspešno registrovan kao psiholog u Viktoriji, pošto je emigrirao u Australiju 1996. Ona je dodala da je on koristio lažna dokumenta sa Univerziteta u Beogradu, tvrdeći da je završio osnovne i master studije.

Njega su zaposlile dve pomenute australijske firme da savetuje ljude povređene u automobilskim nesrećama, kao i one koji su imali problema na radnom mestu. U pomenutom periodu, Milošević je imao 29 klijenata.

Prevara je otkrivena kada su ispitivani njegovi računi za usluge psiho-savetovanja dok je bio u inostranstvu. Posle provera na beogradskom univerzitetu, utvrđeno je da Milošević nikada na njemu nije studirao niti je stekao pomenute kvalifikacije, rekla je sudija Gejnor.

"Miloševićevo ponašanje je udarac u srce institucije (psihologije) stvorene da zaštiti zajednicu i predstavlja ozbiljan i bezočan prestup", rekla je sudija.

Ona je dodala da je on radio u Srbiji za tajnu policiju Miloševića, pre nego što je 1996. emigrirao u Australiju. Prema rečima sudije, Milošević tokom procesa nije pokazao nikakvo kajanje i nastavio je da tvrdi da je kvalifikovani psiholog.

Gejnorova je dodala da se Milošević izjasnio na suđenju da nije kriv po dve tačke optužnice - da je koristio lažna dokumenta i sticanje imovinske koristi prevarom.

Sudija Liz Gejnor navela je da je, takođe, odlučeno da Milošević mora da provede dve i po godine u zatvoru, pre nego što stekne pravo na uslovnu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: