Čelnici SNS na Kosovu

Čelnici SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić obišli su danas u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Srbe koji su povređeni u sukobima na prelazu Jarinje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.09.2011.

12:59

Default images

Nakon obilaska povređenih Nikolić je pred okupljenim građanima u Kosovskoj Mitrovici zatražio hitno sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi javnosti bilo saopšteno o čemu se razgovara kada je u pitanju Kosovo, šta je dogovoreno, kakav je plan za dalje i kako taj plan da se sprovede.

Nikolić je poručio vlastima u Beogradu da ne odlučuje sama o sudbina Srba na Kosovu, već da u to uključi celo društvo i istakao da je SNS uvek spremna da pomogne i da će uvek biti uz svoj narod na Kosovu.

"Mi nikada nismo umanjaivali šanse Srbije da se sačuva Kosovo i Metohija i nećemo to ni danas, ali možemo mnogo da pomognemo i spremni smo da to učinimo na bilo koji način jer je ovo država i naše biće", rekao je Nikolić, uz ocenu da se moglo pucati i na
nekog drugog u Srbiji i da je "slučajno bilo na nekakvim administrativnim prelazima".

Lider SNS je pozvao Srbe na severu Kosova da ostanu jedinstveni i da se ne dele stranački, a vlast u Beogradu da garantuje poštovanje Ustava po kome je Kosovo sastavni deo Srbije.

"Ako vlast razgovara mimo toga, onda mora prvo o tome sa narodom da raspravi", kazao je Nikolić.

"Molimo one koji odlučuju o sudbini ovih ljudi da uključe celu Srbiju u rešavanje ovih problema, da to ne rešavaju noću iza zatvorenih vrata, da ne drže u nedoumici i ranjene i one koji ih leče i onih koji ih obilaze", istakao je on.

Za pucanje na Srbe pre dva dana, Nikolić je rekao da te "treba odmah sprečavati velikom, širokom, diplomatskom, snažnom akcijom i pokazati celom svetu kako ovde ubijaju nenaoružan i goloruk narod i kako ga optužuju da je kriv jer je ugrozio tenkove".

I radikali u Mitrovici

Ranjene Srbe danas je u Kosovskoj Mitrovici obišla i delegacija Srpske radikalne stranke predvođena potpredsednikom Zoranom Krasićem i Božidarom Delićem.

Delić je, kako prenosi SRS, u Kosovskoj Mitrovici izjavio da se delegacija SRS obilaskom ranjenih uverila da su svi pogođeni bojevom municijom kalibra 5,56, "što je standardna NATO municija".

Zoran Krasić je rekao "da su u Srbe pucali Amerikanci i da je sva sreća da nije bilo žrtava", piše u saopštenju SRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: