Kfor, Euleks: Srpski ekstremizam

Priština -- Kfor i Euleks saopštili da je najnovije nasilje na severu Kosova posledica provokacija srpskih ekstremista, kao i da vojnici nisu koristili "smrtonosno oružje".

Izvor: Tanjug
Podeli

Portparol Kfora Ralf Adamec je na vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu Euleksa rekao da je nasilje počelo nakon što se jedna grupa Srba u civilnom vozilu približila vojnicima mirovnih snaga i pokušala da ukloni prepreku koju su postavili vojnici.

Adamec na konferenciji za novinare nije bio precizan u vezi sa vrstom oružja koju su vojnici Kfora koristili, rekavši samo da oružje nije bilo smrtonosno.

Upitan za izveštaj lekara da je Kfor koristio vatreno oružje i po čijem nalogu je to učinio, Adamec nije želeo da govori o detaljima.

On je rekao da će mirovne snage reagovati ukoliko bude ugrožen život vojnika ili bilo kog građanina na Kosovu.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je na istoj pres konferenciji da je vladavina zakona ključna da bi imali normalan razvoj života i na severu Kosova i u okviru toga treba ukloniti barikade.

On je pozvao sve građane na uzdržanost i odgovornost i da se ne priklanjaju onima koji krše zakon.

I Adamec i Hoton su rekli da je u toku istraga u vezi sa svim osobama koje su danas podsticale na nasilje na prelazu Jarinje.

Njih dvojica su istakli zalaganje i odlučnost da red i zakon budu uspostavljeni na celoj teritoriji Kosova i da budu uklonjene barikade na severu.

Podvukli su da je nasilje neprihvatljivo i da neće dozvoliti nikome da deluje protivzakonito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu