Jovanović: Srbija u mrtvom uglu

Lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je momentalnu promenu politike, jer će u suprotnom, kako je naveo, stradati i ostali Srbi na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

15:22

Default images

On kaže da stradanje Srba na severu Kosova i nasilni rasplet politike konfrontiranja sa Euleksom i Kforom mora odmah biti prekinuti i to jedino može da učini vlast u Beogradu.

"Ako Srbija odmah ne reaguje promenom dosadašnje politike, situacija na severu Kosova, gde ima nasilja i povređenih, završiće se teškom katastrofom svih Srba koji tamo žive", rekao je Jovanović.

"Od prvih ljudi Srbije danas mora da se uputi jasan poziv Srbima na barikadama da se vrate svojim kućama i izbegnu katastrofu, uz poruku da će se zvanični Beograd okrenuti konkretnim potezima, napustiti politiku odlaganja neizbežnog i konačno staviti na sto Ahtisarijev plan kao osnovu opstanka kosovskih Srba", kaže Jovanović.

Kako je naveo, oni koji su Srbe gurnuli u projekat koji ne može završiti nikakvim uspehom, u ovom trenutku imaju odgovornost i obavezu da reaguju.

"Vreme je da se okrenemo živim ljudima i napustimo beživotna politike i mitove", rekao je Jovanović i dodao da se samo na Ahtisarijevom dokumentu kao osnovi može graditi sigurnija, kvalitetnija i mirnija budućnost srpske zajednice na Kosovu.

Čedomir Jovanović ocenjuje da je u ovom trenutku Srbija u "mrtvom uglu" iz koga mora da izvede kosovske Srbe na najmirniji i jedini moguć način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: