Ninić: Kfor krši prava građana

Blokiranjem alternativnog puta Kfor je ugrozio prava građana, rekao je predsednik opštine Leposavić Branko Ninić i dodao da nema kontakta sa Kforom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2011.

10:32

Default images

On je rekao da su međunarodne trupe ovom akcijom meštanima okolnih sela odsekle u potpunosti komunikaciju sa Leškom i Leposavićem.

Ninić je potvrdio da vojnici Kfora privode sve ljude koji pokušavaju da prođu alternativnim putem.

"Privođeni su meštani i prosvetni radnici koji putuju iz Raške na svoja radna mesta na severu Kosova. Ovo je totalna okupacija stanovništva, koje nema komunikaciju od svojih sela prema Lešku i Leposaviću", rekao je Ninić.

On je dodao da je pokušao da razgovara sa vojnicima Kfora, ali su pokušali i njega da privedu.

"Od jutros nemamo nikakav kontakt sa Kforom. Mi smo tražili, ali oni hapse sve koji priđu", rekao je Ninić.

Trenutno se na barikadi na putu ka prelazu Jarinje nalazi oko 50 meštana i situacija je mirna, a Kfor radi na uklanjanju barikade oko svoje baze na alternativnmom putu.

Jedan mladić je, prema izjavama građana na barikadama, preveyen u bolnicu u Rašku zbog povreda zadobijenih od suzavca koji su jutros bacale snage Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: