Spremaju se rušilačke demonstracije

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković pozvao je organizatore da otkažu Paradu ponosa, koju je nazvao "parada srama" i rekao da se drugi političari "kurvaju".

Izvor: Beta

Utorak, 27.09.2011.

12:22

Default images

On je ocenio da bi organizatori trebalo da snose odgovornost ako u nedelju, 2. oktobra, na ulicama Beograda izbije nasilje.

"JS zahteva da odgovornost snose organizatori, kao što snose organizatori utakmica, čemu ti dvostruki aršini? Vlada zabranjuje malinarima, putarima, traktoristima da protestuju u Beogradu, a ovi pozadinci mogu", rekao je Marković.

Marković je najavio da će u nedelju u 13 sati on organizovati Paradu ponosa u Jagodini, čiji je gradonačelnik, i pozvao sve koji hoće da "negativnu energiju iskažu na brutalan" način dođu u Jagodinu i slave uz pesme Riblje čorbe i turbo folk pevača Đanija i kažu da su porodica i rađanje dece zdravi, jer je poznato da dva muškarca ne mogu da rode dete.

Marković je uvredljivo govorio o gej populaciji, rekavši da je "homoseksualizam neprirodan i nije potreban Republici Srbiji" i ocenio da gej populacija u Srbiji nije diskriminisana, nego su "prihvaćeni kao neka visoka ekselencija".

Predsednik JS je kritikovao i političare, za koje je rekao da se "kurvaju".

"Ej, političari, nemoj da se kurvate, bre, isto mislite kao ja, a ne smete da kažete. Pa, recite, što se grebete glasova da glasaju za vas u izbornoj kampanji?", vikao je zajapureni Marković na konferenciji za novinare.

Marković je, međutim, rekao da ne zamera svom koalicionom partneru Ivici Dačiću, jer je on ministar unutrašnjih poslova i mora da osigura bezbednost.

"On (Dačić) isto misli što i ja, 300 odsto, i više puta je to rekao u rukavicama, pošto je on pionir Slobodana Miloševića", rekao je Marković.

Predsednik JS je predložio i da "parada srama" bude održana u Prištini i da premijer Kosova Hašim Tači bude na čelu kolone, pošto je u odličnim odnosima sa EU.

Skup visokog rizika

Da li æe policija i ove godine imati pune ruke posla? (Fonet, Arhiva)
Nezavisni policijski sindikat Srbije upozorio je da pojedine grupe pripremaju rušilačke demonstracije tokom održavanja Parade ponosa i pozvao organizatore "Prajda" da otkažu tu manifestaciju najavljenu za 2. oktobar.

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'", rekao je predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević.

On je naveo, ne precizirajući na koje grupe misli, da postoje informacije da će do rušilačkih demonstraciji doći u svim beogradskim prigradskim opštinama, ali i u drugim delovima Srbije.

Vidojević je pozvao sve policijske sindikate i rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova da zauzmu zajednički stav oko angažovanja policije u obezbeđivanju tog skupa.

Prema njegovim rečima, Nezavisni policijski sindikat Srbije do petka ili eventualno subote neće pozivati članstvo "da izađe ili ne izađe" da obezbeđuje "Paradu ponosa". "Policija može da obezbedi svaki skup, ali koliko će njih (policajaca) biti sa razbijenim glavama?", rekao je Vidojević dodavši da će, ako bude u rasporedu za rad 2. oktobra i "ukoliko budem zdrav i sposoban, doći na posao".

On je upozorio i da u MUP-u postoje zaštitna sredstva i oprema za oko 2 300 policajaca podsetivši da ih je prošle godine na obezbeđivanju "Parade ponosa" bilo oko 6000.

Vidojević je podsetio da je samo MUP tokom obezbeđivanja prošlogodišnje "Parade ponosa" pretrpeo štetu od oko 1,5 miliona evra, a da je oko 200 policajaca bilo povređeno.

Taj sindikat zatražio je i od ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića da u skladu sa zakonom izvrši inspekcijski pregled opreme i da poslodavcu, odnosno rukovodstvu MUP-a, naloži da policajcima obezbedi uslove za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: