Niš: Obmana obolelih od MS-a?

Pacijenti na niškoj Hirurškoj klinici plaćali 3.500 evra lečenje multiple skleroze nepriznatom metodom, tvrdi dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Milan Višnjić.

Izvor: Politika

Petak, 23.09.2011.

23:41

Default images

Dekan Medicinskog fakulteta, inače plastični hirurg, apeluje da se stane na put navodno uspešnom lečenju pacijenata od multiple skleroze na Hirurškoj klinici.

"Javnost mora da zna da se od pacijenata naplaćuje i po 3.500 evra, a taj novac lekari uključeni u navodno uspešan projekat međusobno dele", navodi Višnjić, a prenosi "Politika".

"Pri tom se i pacijenti i javnost obmanjuju kako je reč o epohalnoj metodi lečenja, a tu metodu niko ne priznaje, što se može videti i iz dokumenata Društva neurologa Srbije i Evropskog udruženja lekara neurologa", kaže on.

On ukazuje na veliko bogaćenje pojedinih lekara kroz takozvani "dopunski rad".

"Posle zabrane ombudsmana prekinut je dopunski rad na klinikama. Tražimo da svi koji su enormno zarađivali u prethodnom periodu vrate nezakonito stečen novac. Dobili smo od nadležnih službi Kliničkog centra spisak isplata zarada u prethodnim mesecima, gde je veliki broj lekara iz centra naplaćivao i po šest ili sedam mesečnih plata, kao da su radili po šest ili sedam mesečnih normi, što ni fizički nije moguće. Na taj način teško je oštećena kasa republičkog fonda zdravstva, jer su mnogi lekari zarađivali mesečno i po 700.000 dinara", rekao je dekan Medicinskog fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: