Dveri: Šetnja protiv Parade, Tadića

Srpski sabor Dveri pozvao pristalice da dan pre održanja Parade ponosa dođu na Porodičnu šetnju, a da im se 2. oktobra pridruže u protestnim akcijama van grada.

Izvor: Beta

Petak, 23.09.2011.

13:49

Default images

Prijavljivanje skupa je u toku, ali maršruta kojom će se 1. oktobra kretati porodičnu šetnju u Beogradu još se neće otkriti.

Predstavnik "Dveri" Vladan Glišić je rekao da će parole porodične šetnje biti "Za život bez poniženja", "Za smenu Borisa Tadića", "Za život Srbije".

"Porodična šetnja neće biti samo upozorenje režimu da se ne održi gej paradu, već će predstavljati i borbu za smenu Borisa Tadića", rekao je Glišić.

Prema njegovim rečima, "Dveri" će 2. oktobra u tridesetak gradova Srbije početi akciju za smenu predsednika Srbije Borisa Tadića.

Glišić je kazao da nerede na Paradi ponosa i sukobe sa policijom ne izazivaju njihove pristalice već, kako je rekao, "dobro obučene strukture ljudi koje rade za druge države i koje mogu da izazovu nerede".

"Dveri" su, dodao je on, protiv održavanje Parade ponosa, jer smatraju da nije reč o borbi za prava LGBT populacije, već o "svojevrsnoj promociji totalitarne ideologije homoseksualizma, koja udara na porodične vrednosti".

"Cilj gej parade je zakonita mogućnost sklapanja gej brakova i usvajanja dece istopolnih roditelja", zaključio je Glišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: