Saslušana Svetlana Vukajlović

Beograd -- Svetlana Vukajlović, bivša direktorka RZZO, saslušana je u policiji. Ona je uhapšena sinoć zbog malverzacija prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa 2009.

Izvor: Beta, Blic
Podeli

Pored nje, saslušani su i Vladimir Gravara, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" i Ljubomir Pavićević, direktor "Detapa".

Njih troje su dali iskaze u prisustvu svojih branilaca i zamenika tužioca za organizovani kriminal i visoku korupciju.

"Niko od osumnjičenih se nije branio ćutanjem i svi su odgovarali na postavljena pitanja u vezi uvoza vakcina za svinjski grip. Nakon saslušanja su svo troje prebačeni u zatvor u Bačvanskoj ulici", kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Osumnjičenima je juče odmah posle hapšenja određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni kod istražnog sudije.

Oni su osumnjičeni da su umešani u nabavku ukupno 857.000 doza vakcina za svinjski grip, od kojih je utrošeno samo 154.000, a budžet Srbije je oštećen za 1,6 miliona evra.

U istrazi se proverava da li je bilo zloupotreba prilikom izbora dobavljača, jer su vakcine umesto od švajcarskog "Novartisa" mogle da se kupe i od britanskog proizvođača, i to 200 dinara jeftinije po dozi.

Ministarka pravde Snežana Malović je izjavila da je Svetlana Vukajlović bivšem ministru zdravlja Tomici Milosavljeviću davala netačne informacije u vezi sa nabavkom vakcina protiv novog gripa.

Svetlani Vukajlović određeno je zadržavanje od 48 sati, a ista mera određena je i direktoru firme Jugohemija farmacija Vladimiru Gravari i vlasniku preduzeća Detap Ljubomiru Pavićeviću.

Osumnjičeni će posle isteka policijskog zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji Specijalnog suda, koji će posle saslušanja odlučiti da li će im odrediti pritvor ili će se braniti sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu