Čović: Nisam ni Ćoki ni Ćoravi

Beograd -- Nebojša Čović odbacio sumnje advokata Srđe Popovića da je on taj "Ćoki" koga je navodno Zemunac Miloš Simović naveo kao naručioca ubistva premijera Đinđića.

Izvor: B92
Podeli

Bivši potpredsednik Vlade Srbije je gostujući u vestima B92 kao besmislicu odbacio tvrdnju da je on naručio ubistvo premijera Srbije 12. marta 2003. godine.

"Samo mogu da sumnjam zašto me je Srđa Popović povezao. Mislim da postoje četiri razloga, od kojih je, verujem, najjači taj što sam posle ubistva pitao sve u Vladi Srbije ko je i zašto išao u Šilerovu."

Nebojša Čović je naveo da njega niko nikada nije zvao ni Ćoki ni Ćoravi, dok su pod tim imenima bili pominjani neki drugi ljudi u vladi.

"Ja neću da pominjem njihova imena, neka se istraga bavi tim stvarima i utvrdi ko je nosi taj nadimak. A pošto se sve svodi na rekla-kazala, ko kaže da gospodin Popović sa Bagzijem i Simovićem, dok su bili u bekstvu, nije sa njima obavljao neke razgovore, dogovore, pristupe i načine izjava sa malim dodacima geografije?", navodi Čović.

Srđa Popović, advokat Mile Đinđić, majke ubijenog premijera, danas je naveo da misli da je Ćoki, koga je Miloš Simović naveo kao naručioca ubistva premijera Zorana Đinđića, u stvari Nebojša Čović.

Nekadašnji potpredsednik vlade ističe da je neverovatno da država i državni organi dopuštaju da ovakve stvari dolaze u javnost i medije, a da se istraga o pozadini ubistva ne dovodi do kraja.

"To je sramota i prema porodici ubijenog premijera Đinđića, ali i prema meni i mojoj porodici da se vodi jedna ovakva hajka, pravljenje priče ni iz čega sa raznoraznim besmislicama. Ja sam u Beogradu, u Srbiji 8 godina od tog nemolog događaja, pominjan sam i ovako i onako, a niko me nikada do sada nije pozvao niti me je pitao bilo šta u vezi sa atentatom na premijera", kaže Čović.

On je više puta ponovio da je na raspolaganju državnim organima i da je spreman da im odgovori na sva pitanja jer je, kako kaže, prvi za to da se sve do kraja ispita i istraži.

Čović je naveo nekoliko razloga zbog čega se njegovo ime s vremena na vreme pominje u vezi sa atentatom na premijera Zorana Đinđića, od kojih smatra da je ključni taj što je odmah nakon atentata, kako kaže, imao dovoljno hrabrosti da sve u Vladi Srbije, i članove kabineta, pita ko je i zašto išao u Šilerovu.

"Ja sam po imenu i prezimenu pitao ko je sve bio u Šilerovoj, ko se družio, ko je nosio torete, ko je pio viski, ko je dobijao roleks satove i prosto mi je neverovatno da se u svim tim izjavama pominju isti ljudi, a onda se odjednom sve okrene na to da su oni bili u opasnosti i da je na njih trebalo da se izvrši atentat", rekao je Čović za B92.

On je takođe postavio i pitanje kako je moguće da se nešto što je dostupno samo tužilaštvu prvo čita u medijima, gde se onda postavljaju teze optužbe, pa i presude i onda vodi jedna, kako kaže, "odvratna hajka protiv ljudi".

Nevojša Čović je dodao i da je B92 imao nekoliko "pokušaja političkog sahranjivanja", pre svega u emisijama Insajder i Poligraf.

Ovde možete pročitati Čovićev intervju za B92 iz novembra 2006. godine kada je rekao da nije znao za ubistvo Zorana Điniđića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu