"Uspeo 'desant na sever'"

Štampa u Prištini prenosi da su kosovske institucije uspostavljanjem carinske i policijske kontrole na punktovima na severu Kosova u potpunosti ostvarile plan.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2011.

12:05

Default images

"Desant na sever", "Ojačane barikade, Srbi blokirali svaki pokret na severu Kosova", "Omekšao pritisak Beograda", samo su neki od naslova izveštaja u štampanim i elektronskim medijima u Prištini o zbivanjima na severu Kosova.

List "Koha ditore" navodi da je nakon raspoređivanja kosovskih carinika i graničnih policajaca na severu Kosova izostala nasilna reakcija paralelnih srpskih struktura i ocenjuje da je to rezultat intenzivnog pritiska EU i najmoćnijih zemalja na zvaničnike u Beogradu.

Strane diplomate su prenele da je vlastima u Beogradu predočeno da će svaka nasilna reakcija Srba na severu ozbiljno narušiti poziciju Srbije.

Isti dnevnik spekuliše da kriminalne grupe na severu Kosova poseduju eksplozivni materijal koji navodno nameravaju da upotrebe protiv Kfora i kosovske policije, zbog blokade administrativnih punktova na Jarinju I Brnjaku.

List "Ekspres" ocenjuje da je kosovska vlada sa Kforom i Euleksom izvršila "desant na sever", čime je vlada u Prištini počela uspostavljanje zakonitosti na celoj teritoriji Kosova.

Kosovski zvaničnici u SAD

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga i premijer Hašim Tači otputovali su u Njujork, saopšteno je iz njihovih kabineta.

Oni će u Njujorku boraviti u vreme kada se održava jesenje zasedanje Generalne skupštine UN, gde očekuju da će imati bilateralne susrete sa zvaničnicima raznih država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: