Mitrovica: Policija na oprezu

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija pojačala prisustvo u mešovitim sredinama u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2011.

23:01

Default images

Hoti je precizirao da je policija uvela 24-očasovne patrole u naseljima Bošnjačka mahala, Brđani, i Mikro-naselju, gde pored Srba žive i Albanci.

Večeras je ispred kapije Suda u severnom delu Kosovske Mitrovice Kfor postavio jedan oklopni transporter, što do sada nije činio.

Oko 19.30 kolona vozila specijalne vojne policije Kfora, u kojoj je bilo šest džipova i jedno oklopno vozilo, došla je iz pravca južne Mitrovice do ulazne kapije Suda. Nakon kraćeg zadržavanja po dva džipa krenula su u patrolu ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice, dok je oklopno borbeno vozilo ostalo pred sudom.

Hoti je, takođe, potvrdio da se večeras oko 20 časova čula pucnjava iz vatrenog oružja u regionu sela Zupče, gde žive Srbi i susednog sela Ccabra koje je nastanjeno kosovskim Albancima.

"Ne zna se tačna lokacija iz kog sela je pucano. Nema informacija o materijalnoj šteti ili eventualnim povređenima", rekao je portparol policije.

Nakon ove pucnjave Srbi su nedaleko od barikade koja je postavljena u mestu Zupče, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, postavili još jednu barikadu. Na ovom putnom pravcu, koji vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice, na putu je večeras preko obe kolovozne trake izručen šljunak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: