Dogovor:Bogdanović - Srbi sa Kosova

Zvečan -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović dogovorio se sa predsednicima četiri opštine na severu Kosova o merama za normalizaciju stanja u tom delu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Sastanak Bogdanovića i predstavnika lokalne samouprave završen je nešto pre 18.00, posle nešto manje od četiri sata razgovora.

Sastanak Bogdanovića i njegovog savetnika Vlade Jovičića sa predsednicima opština u Zvečanu za temu je imao pitanje kako da se situacija na severu Kosova održi mirnom, nakon jednostranih poteza predstavnika kosovskih institucija.

Takođe, razgovara se o tome kako građanima na severu Kosova omogućiti normalan život.

Sastanku su prisustvovali predsednici opština Zvečan, Kosovska Mitrovica i Leposavić i načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je za agenciju Beta da su on i čelnici Leposavića, Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice na sastanku ukazali da je Srbima, koji neće odustati od protesta i barikada, potrebna konkretnija poruka i pomoć iz Beograda kako bi očuvali svoje i nacionalne interese.

Prema njegovim rečima, razgovarano je o tome kako konkretno da se olakša život građanima s obzirom na to da su prelazi zauzeti, da će takva složena situacija potrajati, da nestaju nafta i benzin, a u perspektivi i namirnice.

"Ministar nas je obavestio da je na vladi doneta odluka da trgovci naftom i benzinom odmah u Srbiji plate PDV, čime će rešavanje problema biti olakšano", kazao je Milović.

"Tražili smo ponovo da Beograd otkaže gostoprimstvo Euleksu, jer je ta misija današnjim potezom pokazala da nije statusno neutralna", kazao je Milović.
Sastanku sa predsednicima opština, koji je trajao skoro četiri sata, prisustvovali su i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i savetnik ministra Vladimir Jovičić.

strana 1 od 759 idi na stranu