Euleks: Lokalni carinici na prelazu

Priština -- Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je da je ta misija EU preuzela nadležnosti na administrativnim prelazima na severu Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli

Hoton je rekao da su, pored pripadnika Euleks policije i carine, na prelazima i njihove lokalne kolege, i Srbi i Albanci, ali operativno su u funkciji samo pripadnici Euleksa.

Na administrativnom prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka od jutros su prisutna dva pripadnika kosovske policije i jedan kosovski carinik, rekao je Hoton.

Isti slučaj je i na prelazu Jarinje, kod Leposavića.

Hoton je precizirao da među lokalnim carinicima i graničnim policajcima ima i Srba i Albanaca.

On je kazao da je prisustvo lokalnih carinika i pograničnih policajaca na prelazima na severu Kosova simbolično i da operativni deo posla obavlja Euleks.

Kosovski policajci i carinici - Albanci i Srbi - stacionirani na prelazima Brnjak i Jarinje neće obavljati nikakve poslove već će to činiti pripadnici Euleksa koji su jutors preuzeli nadležnosti na tim administrativnim prelazima na severu Kosova, izjavio je danas portparol Euleksa Nikolas Hoton.

Prema njegovim rečima, prelazi Brnjak, kod Zubinog Potoka i Jarinje kod Leposavića zatvoreni su zbog celokupne bezbednosne situacije i blokade prilaza, zbog čega na njima nema nikakvih aktivnosti.

strana 1 od 759 idi na stranu