Foto vest: Stop il mi budemo pucali

Kosovska Mitrovica -- Prelazi na severu Kosova su blokirani, KFOR je na prelazima, a Srbi na barikadama. Rano jutros pojavili su se i kosovski carinici.

Podeli

Sinoć su snage Kfora postavile bodljikavu žicu na prelaz Jarinje, a Srbi su kao odgovor na to blokirali put do prelaza Jarinje i Brnjak.

Do prelaza Jarinje stigla je i grupa studenata iz Beograda, koji, kako kažu, žele da pruže podršku Srbima na severu Kosova, kao i SRS koji je bio u jednom trenutku zaustavljen, da bi kasnije ipak uspeo da se probije na Kosov "šumskim putevima".

Dva bela helikoptera sletela su na prelaz Brnjak rano jutros. Na jednom od njih su oznake hrvatskog Kfora, a drugi je bez oznaka.

Nakon sletanja drugog helikoptera, Srbi su ojačali barikadu i ispred punkta istovarili nekoliko šlepera sa šljunkom. Sa pripadnicima Euleksa na Brnjaku je i jedan carinik iz Prištine. Srbi iz KPS-a napustili prelaz Brnjak.

Kfor je bodljikavom žicom zatvorio u četvrtak uveče administrativni prelaz Jarinje između Kosova i centralne Srbije. Saobraćaj u potpunom prekidu.

Srbi sa severa Kosova su kamionima blokirali drugi administrativni prelaz, Brnjak, i sa jedne i sa druge strane administrativne linije.
Srbi su blokirali poljsku jedinicu KFOR-a koja se vraćala iz Kosovske Mitrovice u bazu Noting hil.

U Leposaviću su, umesto u školama, ispred Hrama Svetog Vasilija održani prvi časovi učenicima. Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od jutros su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela grada, a najviše ih je u blizini mosta preko Ibra.

strana 1 od 759 idi na stranu