Srbi podigli zid visok 3 metra

Kako saznaje B92, Srbi na severu Kosova podigli su zid na putu Priština-Rudare, u Kosovskoj Mitrovici, u delu koji se zove Dudin Krš.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 16.09.2011.

21:53

Default images

Kako saznajemo, zid je visok 3 metra i praktično zatvara bilo kakvu vrstu transporta tim putem do Jarinja. Istovremeno, na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, Srbi su dovezli još 4 kamiona sa šljunkom kako bi sprečili bilo kakav prelazak preko mosta.

"Oko 21:30 dva šlepera pokusala su da istovare pesak na most preko Ibra koji povezuje 2 dela Kosovske Mitrovice, kada su Albanci kamenovani vozače kamiona, na to su im Srbi odgovorili kamenicama, a zatim tada se čula i paljba iz vatrenog oružja iz južnog dela. Nakon 10 minuta došla je policija iz stanice u severnom delu, koja uspeva da situaciju drži pod kontrolom, kaže za B92 Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica.

Rumuni koji rade u Euleksu blokirali su most u Suvom dolu. U Kosovskoj Mitrovici blokiran je i zapadni most preko Ibra čime se zatvara jos jedan put za eventualni prelazak ROSU ka severu Kosova, saznaje B92.

Ojačane barikade u Kosovskoj Mitrovici

Dvadesetak pripadnika Kosovske policijske službe, među kojima je većina Srba, raspoređeno je na severnoj strani glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji razdvaja južni i severni deo grada.

Policajci su raspoređeni nakon što je ojačana barikada na ovom mostu, koja je postavljena pre dve noći.

Takođe je večeras nešto posle 21 čas ojačana barikada koja se nalazi u neposrednoj blizini istočnog mosta preko Ibra.

Na ove dve barikade više kamiona je istovarilo šljunak, tako da prepreka na putu sada ima visinu od više od dva metra.

Situacija u Kosovskoj Mitrovici oko 22 sata je mirna. Manji broj Srba se i dalje nalazi pored ibarskog mosta, dok su obližnji kafići puni gostiju.
Prilikom ojačavanja barikada oštećen je video-nadzor na mostu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: