Srbi sa Kosova noće na barikadama

Građani na severu Kosova odlučni su da noć provedu na barikadama, koje su postavljene na više punktova.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

21:25

Default images

Najveći broj građana okupljen je na barikadama ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Blokade puteva ka tim prelazima postavljene su sinoć, a danas su ojačane, nakon što je Euleks preuzeo te prelaze i na njih prebacio pripadnike kosovske carine i policije. Građani severa Kosova posuli su šljunak ispred bodljikave žice kojom su snage Kfora i fizički zatvorile prelaze za saobraćaj.

Na prelazu Brnjak, prepreka od šljunka visoka je nekoliko metara, a na Jarinju je šljunkom blokiran put koji vodi do baze Kfora, iznad prelaza.

Na magistralnim putevima, građani održavaju već postojeće barikade, koje bi trebalo da spreče kretanje Kfora.

Putnički saobraćaj se na pojedinim barikadama odvija jednom trakom, dok je u mestu Rudare, na teritoriji opštine Zvečan blokiran ceo put Kosovska Mitrovica-Zvečan.

Saobraćaj se ne odvija preko glavnog mosta preko Ibra, koji razdvaja južni od severnog dela Kosovske Mitrovice, gde je pre dva dana posut šljunak na severnoj strani mosta.

Jednom kolovoznom trakom se saobraćaj odvija na putu između Kosovske Mitrovice i susednog Zvečana zbog šljunka koji je posut na nekoliko mesta.

U mestu Zupče na magistralom putu Kosovska Mitrovica-Ribarići i večeras su Srbi koji su balvanima blokirali ovaj put.

Na više mesta na severu Kosova građani su spremni da u svakom trenutku, u slučaju pokušaja pokreta Kfora, teretnim vozilima blokiraju puteve kao što su učinili sinoć u mestu Sočanica kod Leposavića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: