Dve zemlje povlače priznanje Kosova

Beograd -- Oman i Gvineja Bisao povukli odluku o priznanju Kosova, što je prvi put od proglašenja nezavisnosti da se neka država odluči na takav potez, piše "Blic".

Izvor: Blic
Podeli

Ove informacije o odluci afričke i azijske države su srpski zvaničnici dobili tokom bilateralnih sastanaka za vreme samita Pokreta nesvrstanih.

Kako piše "Blic", šef delegacije Omana obavestio je srpske zvaničnike da Oman nikada nije priznao nezavisnost, iako je njihovo priznanje u Prištini proslavljeno.

"Vuk Jeremić je šefu omanske delegacije rekao da je razočaran zbog odluke te države da prizna nezavisnost, uprkos obećanju koje je ranije dobio da se to neće dogoditi. Njegov sagovornik se začudio, uveravajući ministra da se to nikada nije dogodilo. Takođe, Gvineja Bisao je ušla u proces priznanja, ali su se poslanici pobunili, pa je procedura obustavljena", navodi izvor tog lista iz organizacije samita.

Sagovornik "Blica" ocenjuje da će biti još takvih odluka.

"Još dve države su najavile povlačenje odluka i to bi trebalo uskoro da se objavi, a u jednoj afričkoj zemlji se vodi istraga protiv visokog zvaničnika koji je uzeo novac od albanskog biznismena da progura odluku o priznanju", prenosi list.

Kosovo

Fejt: Nema razgovora o krizi

Priština -- Šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt izjavio za prištinski list "Kosova sot" da neće biti razgovora o rešavanju krize na severu Kosova.

Kosovo petak 30.09. 12:36 Komentara: 16

Koje su slabosti Kosova po EK

Priština -- Sloboda izražavanja, organizovani kriminal i korupcija, glavne su brige EU kada je u pitanju Kosovo, navodi se u nacrtu izveštaja Evropske komisije o Kosovu.

Kosovo petak 30.09. 11:11 Komentara: 6
strana 1 od 112 idi na stranu