Libija: Zaustaviti napade na crnce

Amnesti internešenel je pozvao libijske pobunjenike da okončaju napade na crnce i tražio da borci koji su to radili hitno budu privedeni i ispitani.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

16:17

Default images

Ova organizacija je navela da je njena delegacija u Tripoliju prisustvovala brojnim incidentima u kojima su pobunjenici zatvarali i maltretirali bolničke pacijente crne boje kože, javio je AP.

Crnci u Libiji i radnici iz Sudana, Čada i drugih zemalja supsaharske Afrike na udaru su pobunjeničkih snaga zbog navoda opozicije da su snage Moamera Gadafija regrutovale afričke plaćenike da se bore u sukobu koji traje već šest meseci.

Apel AI usledio je pošto je juče šef komisije Afričke unije Žan Ping izjavio da postoji mogućnost da su libijski pobunjenici tokom sukoba ubijali radnike imigrante crne boje kože, jer su mislili da su u pitanju Gadafijevi plaćenici.

Pored toga, još nekoliko međunarodnih organizacija za ljudska prava izrazilo je zabrinutost zbog prebijanja i zatvaranja imigranata iz supsaharske Afrike.

Crnci čine trećinu od ukupno 6,4 miliona stanovnika u Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: