Libijci utvrđuju šta je sa Srbima

Beogradski predstavnik Nacionalnog prelaznog saveta Libije izjavio za "Blic" da se ozbiljno radi na utvrđivanju identiteta petorice zarobljenih Srba u Libiji.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

09:04

Default images

"Smail Fortia, naš drugi predstavnik prelazne vlade u Srbiji, otputovao je juče u Tripoli da sazna šta se događa sa zarobljenim srpskim državljanima. U ovom trenutku proveravamo koja je to građevinska firma za koju zarobljeni Srbi rade, kao i kada su doputovali u Libiju", rekao je Nuredin Surmani.

Milić Martinović iz Aranđelovca, Zoran Nikolić iz Lazarevca, Milorad Đunić iz Loznice, Nedeljko Milanović iz Lazarevca i Vojislav Nićiforović iz Beograda, koji su 12. avgusta preko srpsko-libijske kompanije "Zazura" otputovali u Libiju, zarobljeni su osam dana kasnije na ulicama Tripolija dok su, kako tvrde, išli u srpsku ambasadu, zbog sumnje da su plaćenici Moamera Gadafija.

Podsetimo, srpske državljane našla su dva ruska novinara, a oni su u ponedeljak prebačeni u pritvor u gradu Zintan iz, kako tvrde libijske prelazne vlasti, "bezbednosnih razloga".

Od hapšenja do danas niko od zarobljenih građevinaca nije uspeo da ostvari kontakt ni sa srpskim predstavnicima u Libiji niti sa članovima svoje porodice.

Poslednjih dana Ministarstvo inostranih poslova intenzivno pokušava da sazna bilo kakve informacije o uhapšenim srpskim državljanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: