Ivo Josipović u poseti Beogradu

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović boravi danas i sutra u Srbiji gde će učestvovati na Devetom regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Evrope.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

23:28

Default images

Josipović će se susresti i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Prvog dana posete Srbiji, Ivo Josipović posetiće predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srema u Srbiji, a istog dana posle podne u Beogradu će razgovarati sa srpskim kolegom Borisom Tadićem.

Josipović će posetu istočnom Sremu početi u četvrtak ujutro u Kukujevcima ispred razrušene katoličke crkve gde će se susresti s predstavnicima lokalne vlasti, predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Slavenom Bačićem i biskupom sremskim Đurom Gašparovićem.

On će potom razgovarati s predstavnicima lokalne vlasti, hrvatskih udruženja i hrvatske zajednice u Crkvenoj kući u Šidu nakon čega su predviđene izjave za novinare.

Na marginama regionalnog samita, hrvatski predsednik će imati sastanak s predsednikom Srbije Borisom Tadićem u četvrtak posle podne u Beogradu.

U petak će Ivo Josipović učestvovati na Devetom regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Evrope, čiji su suorganizatori UNESCO i Savet Evrope, na temu "Savremena umetnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi" koji će biti održan na arheološkom nalazištu Viminacijum kod Požarevca.

U saopštenju se navodi da se očekuje dolazak osmorice šefova država iz jugoistočne Evrope, glavne direktorke UNESCO-a Irine Bokove, evropske poverenice za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Andrule Vašiliu i glavne direktorke za obrazovanje, kulturu, kulturno nasleđe, sport i omladinu Saveta Evrope Gabrijel Bateni-Dragoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: