Policija: Nismo glineni golubovi

Sindikat srpske policije upozorio je , povodom najava Parade ponosa, da policajci neće dozvoliti da da budu "glineni golubovi".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.08.2011.

14:05

Default images

Sindikat je saopštio da podržava pravo svakoga da održi javni skup, ali da taj skup mora da bude bezbedan i u skladu sa zakonima Srbije.

"Sindikat srpske policije ne može da dozvoli da policijski službenici prolivaju svoju krv za četvrt hleba, paštetu i 500 grama vode i dnevnicom od 400 dinara", istaknuto je u saopštenju novosadske grupe Sindikata srpske policije.

U saopštenju se navodi da zaposleni u policiji ovoga puta neće dozvoliti da budu "glineni golubovi", neće dozvoliti da ih tuku, povređuju i ponižavaju.

"Sazivač javnog skupa dužan da ga obezbedi sa dovoljnim brojem redara kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira i vršenja krivičnih dela", saopštili su nbovosadski policijski sindikalci.

"Ako treba zaposleni u policiji da podnose žrtvu evropskih integracija onda će to, kako je navedeno, učiniti kada Vlada Srbije obezbedi policijskim službenicima standard i uslove rada kao što su to obezbedile zemlje EU svojim policajcima", navedeno je saopštenju.

Sindikat policije je poručio sve koji odlučuju da se zapitaju koliko će biti povređeno policijskih službenika i građana, kolika će šteta biti pričinjena i koliko novca iz budžeta MUP-a će biti izdvojeno za obezbeđenje javnog skupa visokog rizika i da li Srbija u ovakvim ekonomskih prolikama može sebi sve to da dozvoli.

"Upozoravamo one koji odlučuju o sudbinama nas policajaca, da prilikom bezbednosne procene imaju u vidu činjenice kao što su brojke povređenih policajaca i građana i šteta pričinjena imovini građana i gradu Beogradu. Policija ne sme i neće više dozvoliti da trpi batine, kamenice i napade huligana samo zbog toga što je to "neko" tako naredio. Neka taj "neko" dođe i stane na čelo kordona i tada izdaje naređenja", navodi se u saopštenju.

Kao što jedan broj građana Srbije ima pravo da ispoljava svoje stavove, mišljenja i različitosti, tako i drugi broj građana ima pravo da ne snosi posledice proistekle brzopletim i ishitrenim odlukama tih građana, zaključuje se u saopštenju novosadske sindikalne grupe Sindikata srpske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: