Bir fest: 20 u Urgentnom centru

Osam posetilaca festivala povređeno je jutros kada ih je za sada nepoznati napadač izbo nožem. Radi se o povredama unutrašnjih organa, i svi su stabilno.

Izvor: B92, Beta

Subota, 20.08.2011.

10:04

Default images

Uprkos incidentu, policija navodi da ova manifestacija neće biti otkazana, ali da će naredne dve večeri biti pojačane mere bezbednosti.

U Urgentni centar je zbrinuto ukupno 20 osoba, ali broj povređenih bio mogao biti daleko veći pošto su neki zbrinuti na licu mesta. Počinioc je i dalje nepoznat.

Očevici i povređeni posvedočili su da je sa izvršiocem bila još jedna osoba, a pretpostavlja se da je napadač osim noža ima i bokser.

"U Urgentni centar primljeno je osam lica. Sedam je zadržano u UC. Četvoro je operisano tokom noći a troje je odmah primljeno na odeljenje hirurgije. Radi se o težim povredama, njihovo stanje u ovom trenutku je stabilno, naravno 48 sati pratiće se kako se odvija situacija", kaže Drago Jovanović, portparol Kliničko bolničkog centra.

Sve ukupno sa Bir festa je 20 lica tokom noći dovedeno u UC.

Zamenik načelnika Odeljenja za krvne delikte MUP-a Srbije Vlastimir Vulikićna javio je da će danas biti pojačane mere bezbednosti na Bir Festu .

On je na konferenciji za novinare rekao da je nepoznata osoba jutros nožem povredila osam osoba, a da policija prilikom uzimanja izjava od povređenih i očevidaca nije uspela da dobije validne informacije kako bi otkrila počionioca.

Vulikić je rekao i da nijedna od povređenih osoba nije u životnoj opasnost iako, kako je naveo, "to u jednom momentu nije izgledalo tako".

On je dodao da su neki očevici posvedočili da je sa izvršiocem bila još jedna osoba kao i da je on pored noža imao i "bokser". Vulikić je podseto da su organizatori bili dužni da se brinu o bezdednosti posetilaca navodeći da se oni jesu obratili MUP-u i da im je MUP izašao u susret u vidu asistencije obezbeđenja koje je angažovano za tu manifestaciju.

Prema njegovim rečima skup, koji okuplja od 50 do 100 hiljada ljudi koji uglavnom dođu radi ispijanja alkohola, a od kojih su neki i pod dejstvom droge, mora da podrazumeva mnogo ozbilniji pristup organizaciji obezbedenja.

"Činjenica da je izvršilac uspeo da unese nož, a prema nekim informacijama i bokser govori da nije dovoljno samo obuči uniformu i okačiti značku i tako biti sposobna za obezbeđenje", kazao je Vukilić.

On je napomeuo da ne ukazuje prstom ni na koga ali da će vreme pokazati da li je bilo propusta u obezbeđenju Bir festa, za koje je bila zadužena firma "Kombat sekjuriti".

Vulikić je objasnio da su povređene osobe godišta od 1988. do 1993-eg i dodao da će policija imati težak posao na pronalaženju izvršilaca.

Hronologija

Foto: Tanjug
Na 25-godišnju stranu državljanku oko 1.30 je pala zaštitna ograda i ona je sa povredama kičme i vrata zbrinuta u Urgentnom centru. Prilikom pada ograde na Bir festu je povređen i muškarac star 30 godina, koji je s povredama glave prevezen neurohirurgu u Urgentni centar.

Oko dva sata posle ponoći, na Bir festu u Beogradu je povređen muškarac star oko 20 godina, koji je sa ranom ispod desnog oka, posekotinama, velikim brojem hematoma i otoka prevezen, takođe, u Urgentni centar.

U istoj intervenciji, muškarac star oko 20 godina sa ranama na glavi prevezen je kod neurohirurga u Urgentni centar, a muškarac od oko 35 godina je zadobio oštrim predmetom ubodne rane po telu i prebačen je na ortopediju, pa na hirugiju Urgentnog centra.

Takođe, na Bir festu u Beogradu, nožem je uboden i 23-godišnji muškarac oko 2.27 ujutro i on je s povredama stomaka odvezen hirurgu u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa.

Oko 2.33 nožem je uboden u stomak i 27-godišnji muškarac koji je prebačen na reanimaciju u Urgentni centar. On je zbrinut u šatoru na licu mesta.

Oko 2.35 muškarac star oko 20 godina oštrim predmetom je uboden u rame i zbrinut na licu mesta, a još jedan muškarac od oko 20 godina uboden je u zadnji deo tela, takođe, zbrinut na licu mesta i prebačen u Urgentni centar.

U tuči na Bir festu oko pet sati ujutro povređeni su i 34-godišnji muškarac koji je sa prelomom nosa, kontuzijom glave i drugim povredama vožen neurohirurgu, kao i mladić star 25 godina koji je odbio prevoz do bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: