Enklave za prihvatanje sporazuma

Srbi koji žive u enklavama na Kosovu očekuju da će sporazum sa KFOOM- doprineti stabilizaciji situacije na severu Kosova.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2011.

14:52

Default images

Predsednik opštine Obilić Goran Dančetović smatra da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da prihvate taj sporazum.

Dančetović je kazao da su među stanovništvom Obilića, koje je enklava, bile osetne tenzije zbog zivanja na severu Kosova proteklih dana.

"Smatram da je svaki dogovor bolji od eskalacije sukoba i nasilja. Mislim da su Srbi na severu Kosova dovoljno zreli da procene situaciju koja jeste. Očekujem da je dogovor dobar za Srbe na severu i nas ovde", rekao je Dančetović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, aktuelno smirivanje situacija na severu pokrajine svima odgovara i da je realna situacija na severu i u enklavama dosta različita.

Dančetović je ukazao da i Srbe u enklavama pogađa embargo na uvoz robe iz cetralne Srbije, zato što je u njihovim radnjama osetan nedostatak prehrambenih proizvoda iz Srbije.

On je objasnio da se enklave snabdevaju iz severne Mitrovice, i da ako tamo nema proizvoda iz centralne Srbije, može doći do problema sa snabdevanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: